regenboog logo5 275De eerste Thomasviering in Zevenaar dateert uit 1999. In dat jaar werd bij wijze van experiment in de RK-parochie de eerste viering gehouden gevolgd door een tweede in 2002. Beide vieringen werden positief ontvangen. Dat was in een tijd dat er in Zevenaar ook regelmatig oecumenische vieringen werden gehouden, zoals de jaarlijkse jazz-gospelviering en de vieringen tijdens de Goede Week.

Mede gestimuleerd vanuit de Raad van Kerken in Zevenaar werd er een project gestart om te bezien of er voor deze wijze van vieren plaats was in de gezamenlijke kerken in Zevenaar.

Het project Thomasvieringen in De Liemers maakte voor Elly Lemmen deel uit van de opleiding tot pastor. In het kader van dit leerproject heeft zij een scriptie geschreven waarin praktijk en theorie rond de Thomasvieringen samen komen. De scriptie  is voor ge├»nteresseerden beschikbaar als PDF-bestand: Afstudeerscriptie

De breed samengestelde projectgroep heeft in 2003 vastgesteld dat er in Zevenaar een draagvlak is voor dergelijke vieringen. De projectgroep is dan ook overgegaan naar een werkgroep die tot op heden de Thomasvieringen in De Liemers voorbereid.

┬ę Werkgroep Thomasvieringen De Liemers (2003 - 2017)